Aquarius

Cheiro, merkillinen kiromantti

Kreivi Louis Hamon, joka käytti salanimeä Cheiro, syntyi Irlannissa 1. 11. 1866 lähellä Dublinia. Hänen kohtalonaan oli kehittyä uuden ajan hämmästyttävimmäksi kädestälukijaksi.

Hän opiskeli papiksi, mutta dogmaattisen kirkon ahtaat opit eivät miellyttäneet häntä. Hän lähti sen vuoksi Intiaan ja erään sikäläisen papin johdolla perehtyi kuuden vuoden ajan kiromantiaan ym. salaisiin tieteisiin Lontooseen hän palasi v. 1892.

Cheiro oli pitkä komea mies, ja hänellä oli erikoinen viehätysvoima. Harvinaisine kykyineen hän tuli pian yleiseksi puheenaiheeksi Lontoossa. Hänen maineensa levisi nopeasti hänen ennustaessaan Englannin kuningas Edward VII:n kuolinvuoden, -kuukauden ja -päivän. Kuningas sanoi, että siinä oli mies, joka ei antaisi hänen täyttää 70 ikävuottaan. Kuningas kuoli toukokuun 6. päivänä 69-vuotiaana, täsmälleen samana päivänä, jonka Cheiro oli ennustanut.

Cheiro varoitti tunnettua sanomalehtimiestä W. T. Steadia – joka tuli kuuluisaksi Review of Reviews -lehden toimittajana – että hän kuolisi hukkumalla. Cheiro varoitti häntä ensimmäisen kerran v. 1894 ja toisen kerran v. 1911. Ehkäpä Stead muisti ennustuksen, kun hän vaipui Titanicin haaksirikossa meren syvyyteen.

Cheiro tapasi vuonna 1900 Pariisissa Mata Harin, joka saavutti ensimmäisessä maailmansodassa kuuluisimman naisvakoilijan maineen. Cheirosta tuli Mata Harin hyvä ystävä ja hän varoitti tätä väkivaltaisesta kuolemasta. Se tulisi tapahtumaan vuoden 1917 lopulla. Vuodet kuluivat. Mata Harista tuli saksalainen vakoilija. Cheiro varoitti häntä uudelleen. Mata Hari ei kuunnellut varoitusta ja varhaisena lokakuun aamuna 1917 hänet teloitettiin.

Cheiron kokoelmissa oli monen kruunupään käsien kuvat. Hänen huomattavin kohtaamisensa oli ehkä se, jolloin hän keskusteli tunnin ajan Paavi Leo XII:n kanssa Vatikaanissa. Paavi kuunteli suurella mielenkiinnolla hänen selostuksiaan okkulttisista aiheista. Täällä hän tapasi myös kardinaali Sarton, jonka Cheiro sanoi nousevan pyhälle istuimelle Paavi Pius X:nä.

Cheiro sanoi, että Persian shaahia vastaan tehdään murhayritys. Nämä ja tuhannet muut paikalleen osuvat ennustukset tekivät hänestä kuuluisan ympäri maailmaa.

Vuonna 1893 hän teki matkan maailman ympäri. Hänen ensimmäinen pysähdyspaikkansa oli New York, jossa hänen nimensä oli hyvin tunnettu. Laivan saavuttua rantaan hän tapasi useita sanomalehtimiehiä. New York World -lehden kirjeenvaihtaja haastoi hänet muitta mutkitta kokeisiin sanoen: "Arvelemme, että olette huijari ja petkuttaja. Haluatteko suostua siihen, että panemme teidät kokeisiin. Jos onnistutte, onnenne Amerikassa on taattu. Mutta jos kieltäydytte tai epäonnistutte, silloin teette oikean valinnan lähtiessänne seuraavalla laivalla takaisin Englantiin."

Cheiro hyväksyi haasteen, ja hänelle annettiin kaksitoista paperia, joissa kussakin oli kuva jonkun ihmisen kädestä viivoineen. Mitään selostuksia henkilöllisyyksistä ei annettu. Cheiro selosti jokaisen henkilön luonteen ym. Kun hän sai viimeisen henkilön käden jäljennöksen, hän kääntyi sanomalehtimiesten puoleen ja sanoi:

"Tässä tapauksessa minun täytyy pyytää teitä selostamaan kokonaan sen mitä näen." Vastaus oli myöntävä. Cheiro jatkoi: "Onko tämä mies tehnyt vain yhden rikoksen tai kaksikymmentä, on vähemmän merkitsevää. Mutta kun hän on saavuttanut 44. elinvuotensa, häntä syytetään murhasta ja hänet tuomitaan kuolemaan. Näyttää siltä, että hän on monena vuotena käyttänyt älyään ja ammattiaan saadakseen rahaa rikoksen avulla, eikä hän kaihda mitään keinoa päästäkseen päämääräänsä. Mutta siitä huolimatta, että hänet on tuomittu kuolemaan näyttää käsi, että hänen elämänsä ei lopu siten. Hän tulee elämään monta vuotta vankilassa."

Lehtimiehet olivat hämmästyneitä. Yksitoista selostusta käsien viivojen perusteella oli oikeita. Kahdestoista kuului tohtori Henry Meyerille, pelätylle chicagolaiselle myrkkymurhaajalle. Tohtori Meyer oli tuomittu kuolemaan, koska hän oli tappanut myrkyllä varakkaita asiakkaitaan. Hän oli pakottanut heidät ottamaan suuria henkivakuutuksia ja edun saajana talletti summat omalle tililleen.

Henry Meyerin käsi

Sanomalehti New York World uhrasi marraskuun 26. pnä 1893 kaksi sivua Cheiron onnistuneiden tutkimusten selostamiseen. Cheiro kertoo tapauksesta:

"Tutkiessani Meyerin käden jälkiä huomasin, että hänen vasemman kätensä viivat olivat kaikin tavoin normaalit, mutta oikean käden päänviiva oli noussut paikaltaan ja leikkasi sydämenviivaa kuten kuvassa nähdään. Tein seuraavan yhteenvedon edessäni olevista jäljistä: Näiden käsien omistaja aloitti uransa epäilemättä normaalilla tavalla. Hän on todennäköisesti ollut nuoruudessaan uskonnollinen. Mielessäni kävi ajatus, että hän on joskus toiminut pyhäkoulun opettajana. Myöhemmin on rikkauden himo iskostunut hänen aivoihinsa. Se näkyy selvästi oikean käden päänviivan, kaartuessa ylöspäin.

Hänen koko luonteensa on muuttunut jatkuvan rikkauksien tavoittelemisen johdosta, kunnes rahan vuoksi murhaaminenkin näytti pikkuseikalta hänen silmissään.

Haastattelun ilmestyttyä New York Worldissa kävi selville, että lukemani kädet kuuluivat tohtori Meyerille. Hänet oli juuri pidätetty 44-vuotiaana ja muutamia viikkoja myöhemmin hänet tuomittiin, koska hän oli käyttänyt lääkärinammattia hyväkseen myrkyttäessään rikkaita potilaita, jotka hän oli vakuuttanut suurista rahasummista.

Hänet tuomittiin kuolemaan sähkötuolissa. Tuomiosta valitettiin. Pidettiin kolme oikeudenkäyntiä ja kolmannessa hänet jälleen tuomittiin kuolemaan. Viikkoa ennen tuomion täytäntöön panemista hän pyysi minut luokseen. Menin hänen selliinsä Sing Singin vankilassa New Yorkissa. En voi milloinkaan unohtaa tätä keskustelua.

’Cheiro’, sanoi täysin murtunut mies, ’antamassasi haastattelussa piti kaikki paikkansa mitä sanoit elämäni alkupuolesta. Sanoit myös, ettei elämäni pääty tuolla tavoin ja eläisin vielä vuosikausia vankilassa. Kolmas ja viimeinen vetoomukseni epäonnistui ja muutaman päivän kuluttua minut surmataan. Pysytkö vielä sanojesi takana, etten kuole sähkötuolissa?’

Vaikken nähnyt hänen elämänviivansa kulkevan selvästi yli 44 vuoden iän, saatoin antaa hänelle jotain toivoa. Tuskin uskoin näkemääni, mutta sanoin hänelle, että hänen elämänviivassaan ei näkynyt murtuman merkkejä. Lähdin hänen luotaan antaen toiveita, että jokin ihme voisi tapahtua pelastaen hänet pelätyltä sähkötuolilta.

Päivä toisensa jälkeen kului eikä mitään uutisia kuulunut jännityksen lievittämiseksi. Iltalehdet olivat täynnä yksityiskohtia tuomion täytäntöönpanon valmisteluista, jonka piti tapahtua seuraavana aamuna. Ostin lehden ja luin joka rivin.

Tuli keskiyö. Yhtäkkiä ryntäsi poikia pitkin katuja kiljuen ’erikoispainos’. Luin etusivun. ’Meyer pelastuu sähkötuolilta. Korkein Oikeus löytää virheen syytteestä.’ Ihme tapahtui ja tuomio muuttui elinkautiseksi vankeudeksi. Meyer eli tämän jälkeen 15 vuotta. Hän kuoli aikanaan aivan rauhallisesti vankilan sairaalassa."

Cheiron menestys ja kansansuosio Amerikassa oli nopea. Hän kävi suurimmissa USA:n kaupungeissa ja oli kaikkialla mielenkiinnon keskuksena. Washingtonissa hän tapasi kaksi naista. Vanhempi nainen pyysi Cheiroa ennustamaan hänen tyttärensä tulevaisuutta. Cheiro lupasi tyttärelle loistavaa mutta lyhyttä elämää, avioliittoa muutaman vuoden kuluessa eri kansallisuuteen kuuluvan miehen kanssa. Avioliiton kautta hän tulisi saamaan korkean yhteiskunnallisen aseman, joka vastaisi kuningattaren asemaa lännessä. Äiti ja tytär pitivät ennustuksen toteutumista mahdottomana.

Nuori nainen oli chicagolaisen miljonäärin tytär Mary Lester. Intian varakuningas lordi Curzon meni avioliittoon Mary Leiterin kanssa. Tämän aikainen kuolema osoitti ennustuksen paikkansa pitävyyden.

Cheiro ennusti, että tunnettu kirjailija ja humoristi Mark Twain tulisi odottamatta rikkaaksi 68 vuoden ikäisenä. Kirjailija piti ennustusta mahdottomana, sillä hänellä oli suuret velat ja lisäksi hänelle jäi kustannusyhtiö Charles Webster Co:n konkurssista 9400 dollarin velka. Mutta lokakuun 22. pnä 1903 hän allekirjoitti sopimuksen Harper & Brothersin kanssa. Se takasi hänelle 100 000 dollarin vuosittaiset tulot.

Cheiro muutti Hollywoodiin vuonna 1930 ja vetäytyi syrjään julkisesta elämästä alkaakseen metafyysisen koulun. (Hänen koulustaan tuskin tuli ketään erikoista lahjakkuutta. – Cheiron tapaisia tietäjiä syntyy perin harvoin.)

Lokakuun 8. pnä 1936 hän kuoli kotonaan Hollywoodissa 70 vuoden ikäisenä.

Merkillisiä ja selittämättömiä ilmiöitä sattui hänen kuolinaikanaan. Hänen talonsa käytävät ja portaat narisivat niin kuin näkymättömien joukkojen askeleista niiden marssiessa sisään ja ulos hänen huoneestaan. Cheiro, suuri maagikko kuoli klo 1.05 yöllä. Tällä hetkellä huoneen täytti kielojen ja ruusujen voimakas tuoksu, kreivin rakastamat kukat, vaikkei talossa ollut silloin näitä kukkia.

Elonpyörä – 1980/2


Etusivu Artikkelit