Ajatuksen hiljainen voima

Usko ja aikomus ovat elämän kannustimia. Voimakas usko ja horjumaton aikomus pystyvät mihin tahansa. Päivittäisellä harjoituksella voi kerätä ajatusvoimia ja hiljaisella aikomuksella voi suunnata ajatukset haluttuun päämäärään.

Ennen kuin voit toivoa tulevasi jossain määrin hyödylliseksi ja saavuttaa menestystä ja valtaa, sinun täytyy, mikä tahansa asemasi elämässäsi onkin, oppia keräämään ajatuksesi voimat oppimalla ensin kyky, jolla voit saada sisimpäsi rauhaan. Olet ehkä liikemies, jota kohtaa yllättäen jokin ylitsepääsemätön vaikeus tai uhkaava onnettomuus. Tulet rauhattomaksi ja huolestuneeksi, ja olet aivan neuvoton. Olisi onnettomuuden huippu, jos jäisit tällaiseen mielentilaan, sillä missä pelko astuu sisään, terve harkintakyky astuu ulos. Käytä jokunen tunti varhain aamulla tai illalla töiden jälkeen seuraavalla tavalla: Mene johonkin yksinäiseen paikkaan, missä voit olla täysin rauhassa. Tee olosi mahdollisimman mukavaksi ja pakota ajatuksesi pois ikävistä ja painostavista asioista. Ajattele jotain mieleistä, joka tekee sinut onnelliseksi. Tulet huomaamaan, että rauhoittava voima valloittaa pikkuhiljaa sielusi ja ahdistus häipyy. Heti kun huomaat, että ajatuksesi haluavat laskeutua huolien ja rauhattomuuden tasolle, sinun täytyy viedä ne takaisin sille tasolle, jolla rauha ja voima hallitsevat. Kun olet onnistunut tässä, sinun täytyy keskittää kaikki ajatuksesi vaikeuksiin, jotka haluat ratkaista. Silloin se kirkas katse ja hyvä arvostelukyky, jonka voit saavuttaa vain rauhallisin mielin, osoittaa sinulle parhaimman tien vaikeuksistasi ja sopivimman tavan järjestää kaikki parhain päin. Ja kaikki, mikä ahdistuksen hetkinä tuntui monimutkaiselta ja ylitsepääsemättömältä, tuntuu nyt yksinkertaiselta ja helpolta. On hyvin mahdollista, että joudut yrittämään pitkään päivästä toiseen, ennen kuin saavutat täydellisen mielenrauhan. Pitkäjännitteisyyden avulla onnistut varmasti. Sinun täytyy ehdottomasti seurata toimintatapaa, joka selviää sinulle rauhallisen mietiskelyn aikana.

Luultavasti jokapäiväisiä asioita tehdessäsi huolet jälleen yrittävät salakavalasti vallata sinut ja pidät menettelytapaa, johon päädyit hiljaisina hetkinä, tyhmänä ja narrimaisena. Mutta älä kuuntele sellaisia ajatuksia, vaan syrjäytä ne. Pidä ainoastaan rauhallisen mielialan näkymät johtotähtenä, äläkä seuraa pelkojesi synnyttämiä varjoja.

Rauhallisuuden hetki on valaistuksen ja terveen arvostelukyvyn hetki. Tämänkaltaisella itsekasvatuksella kerääntyvät hajanaiset ajatuksesi ja suuntautuvat valonheittäjän tavoin kohti vaikeasti ratkaistavaa tehtävää sillä tuloksella, että kaikki selvenee.

Niin suurta vaikeutta ei ole olemassa, kuinka mahdottomalta se tuntuukin, joka ei ole voitettavissa rauhallisen ja voimakkaan ajatuksen tiivistämisellä, ja jokainen päämäärä voidaan saavuttaa käyttämällä järkevästi (ja johtamalla) sielun voimia.

Vasta sitten kun olet tutkinut luonteesi syvyyksiä ja voitettuasi siellä väijyvät viholliset, voit saada oikean käsityksen ajatuksen hienosta voimasta. Huomaat myös sulautumattoman yhteyden tämän voiman ja aineellisten asioiden välillä, ja sen maagisen voiman, joka oikealla tavalla käytettynä voi johdattaa oikeaan ymmärtämiseen ja muokata elämän olosuhteita. Pienikin ajattelemasi ajatus on liikkeelle lähetetty voima. Luontonsa ja voimakkuutensa mukaan se etsii itselleen jalansijaa vastaanottavaisissa ihmisissä, ja vaikuttaa takaisin sinuun hyvän tai pahan muodossa. Katkeamaton ajatusvoimien vaihtelu ihmisten välillä on alati meneillään. Itsekkäät ja hillitsemättömät ajatukset ovat pahuuden lähettiläitä, jotka on lähetetty voimistuttamaan ja lisäämään pahuutta toisten sieluissa, ja me vuorostaan lähetämme niitä takaisin vahvistettuina. Sen sijaan puhtaat, rauhalliset ja epäitsekkäät ajatukset ovat taivaan lähettiläitä. Niitä lähetetään maailmaan vastustamaan pahoja voimia, tuomaan terveyttä ja onnea, valamaan onnen öljyä huolien ja surun kiihtyneisiin aaltoihin sekä elvyttämään murtuneiden sydämien ikuisuuden kaihoa.

Ajattele hyviä ajatuksia, niin huomaat niiden pian tulevan todeksi elämässäsi muodostaen suotuisia olosuhteita. Hallitse sielusi voimia, niin tulet kykeneväksi muokkaamaan sisäistä elämääsi sellaiseksi kuin haluat.

Ero vapahtajan ja syntisen välillä on seuraava. Vapahtaja hallitsee täydellisesti sisäisiä voimiaan, kun taas syntinen antaa voimien hallita ja ohjata itseään. Ei ole todella mitään muuta tietä todelliseen valtaan ja pysyvään rauhaan kuin hallita, ohjata ja puhdistaa itseään. Olla rauhattoman mielensä vallassa on samaa kuin olla voimaton ja vain vähäksi hyödyksi maailmassa. Sinun tulee pyrkiä voittamaan pikkumaiset myötätuntosi ja vastenmielisyytesi, oikukkaat rakkauden ja vihan tunteesi, vihan purkauksesi, epäluuloisuutesi ja kateutesi sekä kaikki ne vaihtelevat mielialat, joiden alla olet enemmän tai vähemmän voimaton orja. Kas siinä se tehtävä, joka makaa edessäni, jos haluat kutoa onnen ja menestyksen kultaiset langat elämäsi seittiin. Vaeltaessasi elämän polulla olet riippuvainen toisten avusta ja tuesta juuri siinä määrin kuin olet mielialojesi orja. Sinun täytyy oppia kohottamaan itsesi ja hallitsemaan kaikkia sellaisia häiritseviä ja estäviä värähtelyjä, jos haluat kulkea tietäsi päättäväisesti ja varmasti. Sinun täytyy harjoitella päivittäin mieltäsi rauhallisuuteen, "vaipua hiljaisuuteen", niin kuin sanotaan. Se on tapa vaihtaa rauhaton ajatus rauhalliseen, heikkous voimakkuuteen. Ennen kuin onnistut tässä, et voi toivoa onnistuvasi suuntaamaan sielusi voimia elämän tehtäviin huomattavalla menestyksellä. Tällä menetelmällä voidaan yhdistää ympäriinsä hajonneet ajatusvoimat mahtavaksi virraksi.

Niin kuin arvoton räme voidaan muuttaa hedelmälliseksi pelloksi tai kukkivaksi hedelmätarhaksi sopivalla lannoituksella ja ohjaamalla vahingolliset vesilätäköt ojiin, niin pelastuu myös sen sielu, joka on saavuttanut rauhan ja hallitsee ajatusvirtansa sekä tekee elämänsä ja sydämensä hedelmälliseksi.

Sitä mukaa kuin opit hallitsemaan äkkinäiset, äkkipikaiset ajatuksesi ja toimesi, opit tuntemaan sen uuden hiljaisen voiman, joka kasvaa sisässäsi, ja pysyvä mielenrauha saa asuinsijan sielussasi.

Ponnistuksesi ovat aluksi heikkoja ja vaikutuksettomia, mutta kun uinuvat voimasi alkavat kehittyä, kykenet työskentelemään sillä rauhallisella varmuudella, joka tuo onnea.

Tämän uuden voiman mukana herää myös sisäinen valistus, jonka nimi on intuitio. Et enää vaella pimeydessä ja harhakuvitelmissa vaan valossa ja tietoisuudessa. Sielun katseen kehittyessä tähän suuntaan kasvaa myös harkintakykysi, ja aistisi tuhatkertaistuvat niin, että tulet selvänäkijäksi. Pystyt myös ennakoimaan tulevia tapahtumia suurella varmuudella ja arvioimaan pyrkimyksiesi tuloksia. Ja juuri siinä määrin kuin muutut sisältäpäin, muuttuu myös elämänkatsomuksesi, ja kun suhtautumisesi muihin kanssaihmisiin muuttuu, myös heidän suhtautumisensa sinuun muuttuu ja vedät heitä puoleesi.

Puhtaat ja jalot sielut, jotka ovat kohottautuneet heikentävien ja tuhoisien ajatusvoimien ylitse, säteilevät myönteisiä ja voimistavia ajatusvirtoja. Sitä mukaa kuin tulet itsesi herraksi ja kohottaudut heidän tasolleen, tulet verkalleen omistamaan sen voiman, joka moninkertaistaa onnesi ja autuutesi. Tämä ilo ja voima loistanee jatkuvasti sinusta, ehkä saat valtaa käteesi ja tapahtumat maailmassasi muuttuvat, uudistuneen ajatusmaailmasi mukana.

"Ihmisen vaarallisimmat viholliset ovat ne, jotka asuvat hänen omassa talossaan." Niinpä sen, joka haluaa olla hyödyllinen, voimakas ja onnellinen, täytyy lakata olemasta kielteisten, kurjien ja epäpuhtaiden ajatusvirtojen säiliö. Ja niin kuin viisas isäntä käskee palvelijoitaan ja valitsee ne vieraat, jotka hän haluaa kutsua kotiinsa, niin hänen myös täytyy hallita himojaan ja päättäväisesti valita ne ajatukset, jotka hän päästää sielunsa asuntoon. Myös osittainen menestys itsehillinnän tiellä lisää runsaasti ihmisen voimaa. Ja se, joka lopuksi onnistuu täydellisesti itsensä voittamisen vaikeassa tehtävässä, saavuttaa ennen näkemättömän viisauden, sisäisen voiman ja rauhan sekä saa lopullisen varmuuden siitä, että maailmankaikkeuden kaikki voimat suojelevat sen polkua, joka on sielunsa herra.

Anonym – Suom. M. P.

Elonpyörä – 1986/1


Etusivu Artikkelit