A. P. Sinnett

Erään seksiriippuvuudesta kärsineen miehen kuolemanjälkeisiä kokemuksia

Onneksi tässä vaiheessa ihmisen evoluutiota täytyy olla paljon ihmisiä, jotka viettävät varsin moitteetonta elämää ja heräävät kuoleman jälkeen ihanilla astraalitason alueilla, joista he innostuneesti sanovat: "En tulisi takaisin fyysiseen ruumiiseen mistään hinnasta." Niiden tutkimusten aikana, joihin minulla on ollut erivapaus, olen etsinyt esimerkkejä astraalisista kokemuksista, jotka tuovat esille erilaisia opetuksia siitä vanhasta totuudesta, että nuhteeton elämä täällä maan päällä johtaa onnellisiin olosuhteisiin tuonpuoleisessa. Vaikka niissä kuvauksissa, jotka aion esittää, saattaa olla paljon synkkyyttä, ei niiden pidä antaa vaikuttaa masentavasti lukijoiden mieliin. Aion nyt kuvata astraalisen elämän sitä puolta, jota voidaan kutsua puhdistuskokemukseksi.

Tähän liittyy erään fyysisessä elämässä läheisen henkilökohtaisen tuttavani kuolemanjälkeinen astraalinen elämä. Hän oli minua vanhempi mies, ja siitä on yli kaksikymmentä vuotta, kun hänellä oli näitä kokemuksia. Miehessä oli eläessään suurta persoonallista charmia, ja hän oli kaikin tavoin puoleensa vetävä, hauskannäköinen ja älyllisesti etevä. Kun näihin ominaisuuksiin liittyi voimakasta kiinnostusta ja himoa vastakkaista sukupuolta kohtaan, saavutukset olivat liioittelematta huomiota herättäviä. Joskus tuli mieleeni, että runoelman parin kolmen rakkausseikkailun Don Juanilla oli lähes askeettinen ennätys verrattuna ystävääni, jota nimitän H. S:ksi.

Hänen siirryttyä tuolle puolen seuraamukset astraalitasolla eivät rohkaise väheksymään miehen taipumuksia, joihin edellä viitattiin. H. S. heräsi normaalin väliajan kuluttua ja löysi itsensä paikasta, joka näytti olevan ison hotellin oleskeluhuone tai aula. Se oli punertavan keltaisen valon täyttämä. Aluksi hänestä ei tuntunut mitenkään erityisen epämiellyttävältä, mutta pian hän näki koko joukon alastomia naisten hahmoja kulkevan sisään ja ulos huoneesta. Nämä herättivät hänessä kiihkeän himon, mutta jos hän yritti tavoittaa naishahmoja, ne vetäytyivät ulottumattomiin tai katosivat. Näin jatkui kamalan pitkän ajan. Kerran hän yritti tavoitella erästä naishahmoa pitkältä käytävältä näyttävässä tilassa. Se kapeni ja kapeni kunnes näytti putkelta, johon häntä työnnettiin. Se oli kauhea, painajaismainen tunne. Sitten hänestä tuntui kuin hänet olisi syösty avaruuteen, ja hän löysi itsensä huoneesta, jossa oli mies ja prostituoitu nainen. Hänet oli osittain vedetty näiden tunnepyörteeseen, ja huone näytti olevan täynnä punaista höyryä, joka antoi hänelle oudon aistimuksen ja inhon tunteen. Sitten hän palasi jälleen aulaan, ja siellä kaikki oli ennallaan, alastomien hahmojen joukkoja oli joka puolella. Samalla jokin ääni tuntui puhuttelevan häntä sanoen: "Poikani, et koskaan saa tyydytystä tällä tavalla. Sulje sielusi silmä ja saat vapautuksen." Mutta hän ei kyennyt tekemään sitä. Vuodet kuluivat, ja hän kärsi suunnattomasti.

Hänen kokemuksensa valaisi erityisen elävästi periaatetta, että astraaliruumis on niiden halujen todellinen sijaintipaikka, joita olemme tottuneet ajattelemaan lihallisina himoina. Tämän totuuden ymmärtäminen saattaa joissakin tapauksissa todellakin kestää kohtuuttoman kauan. Ruumiillistuneen elämän aikana tietyt himot ovat sopusoinnussa Luonnon kanssa. Ne eivät jätä pysyviä jälkiä astraaliseen käyttövälineeseen, ellei niiden anneta hallita ylettömästi elämää ja ajattelua. Kuten niin monessa muussakin tapauksessa, kohtuullisuus on terveyden perusta. On jokseenkin yhtä mahdollista mennä liian pitkälle askeettisuudessa kuin nautinnonhalussa. H. S:n astraalinen käyttöväline oli epäilemättä kokonaan seksuaalisen himon kyllästämä, ja tämä sairaalloinen tila korjaantui hyvin hitaan kärsimyksen aikana.

Lopulta yksi niistä, joita voisin kutsua Mestareiden apulaisiksi, pääsi kosketuksiin H. S:n kanssa ja auttoi häntä pelastautumaan piinaavasta kärsimyksestä, jota hän oli joutunut kohtaamaan niin pitkään. Tietenkin hän oli siihen mennessä halunnut erittäin kiihkeästi poispääsyä, muuten pelastamista ei olisi voitu pantu täytäntöön. Kun se tapahtui, pitkään hänen kiirastulensa näyttämönä ollut huone alkoi haihtua. Se oli yhä täynnä naishahmoja, mutta vaikka ne tarrasivat häneen ja yrittivät pitää hänestä kiinni, hän vetäytyi eroon niistä ja tunsi leijuvansa ylöspäin. Aivan kuin hän olisi kuullut gongilta kuulostavan äänen, ja sitten – kaikki aiemmat olosuhteet olivat kadonneet, ja hän huomasi olevansa yksin kivikkoisessa erämaassa. Ensimmäinen tuntemus oli "kauhea", mutta pian hän näki auttajansa, joka pyysi häntä tulemaan mukaansa ja kertoi, että hän oli valmis. "Hän piti minua kädestä", H. S. kertoi minulle. "Elämä tuntui virtaavan minuun. Me liitelimme eteenpäin laaksossa, jonka loputtua tulimme ihanan kauniille seudulle." Hänet oli itse asiassa nostettu kolmannelta tasolta neljännelle.

Uusi virike vaikutti vähitellen hänessä ja loi vastenmielisyyden tunteen ja inhon niitä haluja kohtaan, jotka aiemmin olivat hallinneet häntä. Hän muistaa olleensa yksin jonkin aikaa. Sitten hän tuli kosketuksiin entisten ystäviensä kanssa, jotka olivat jo juurtuneet korkeammille tasoille, ja samoin asteittain yhteyteen Valkoisen Veljeskuntaan kuuluvien kanssa. Maallisen elämän aikana hän oli tutustunut joihinkin okkulttisiin opetuksiin, ja niiden vaikutus puhkesi kukkaan, kun hän oli raivannut edestään sukupuolisesta intohimosta johtuvat esteet. Luonnollisesti nyt hän on ollut jo monta vuotta omistautuneena yleville pyrkimyksille, ja yleensä hän on ollut auttamassa nousemaan alemmasta maailmasta sellaisia ihmisiä, jotka tarvitsevat sitä apua, jota hän on kokemustensa perusteella pystynyt antamaan.

Luku teoksesta In the next world

Hieman lyhennetty

Suom. jl

(Teos on julkaistu Biokustannuksen toimesta nimellä Kuolemantakaisesta maailmasta. Tuosta käännöksestä puuttuu johdanto.)

 Tulostettava pdf-versio 

Koko teos alkukielellä (englanniksi)


Etusivu Artikkelit