C. W. Leadbeater

Vieras toisesta maailmasta

Piispa C. W. Leadbeater kertoo kirjassaan. The Other Side of Death seuraavan tapauksen rouva S. O:n elämästä. Tämä tapahtui Uudessa Meksikossa ja kuuluu mainitun rouvan kertomana seuraavasti.

"Kerron erään henkilökohtaisen kokemukseni ehdottomana tosiasiana — en minkään teorian vahvistuksena. Olin silloin kuusitoistavuotias ja olin mennyt avioliittoon vuotta aikaisemmin.

Tietoisuus, että olin tulossa äidiksi, oli juuri selvinnyt minulle, kun tulin jollakin oudolla tavalla tietoiseksi jonkin näkymättömän olennon läsnäolosta. Sisäisen näkemyksen avulla tunsin, että näkymätön seuralaiseni oli nainen, joka oli minua monta vuotta vanhempi. Tämä läsnäolo tuli aikaa myöten yhä selvemmäksi. Kolmisen kuukautta sen jälkeen, kun olin alkanut tuntea hänen liikkuvan lähelläni, opin vastaanottamaan tiedonantoja häneltä sielullisella aistilla. Hän seurasi päivittäin huolestuneena terveyttäni ja yleisvointiani. Ajan vieriessä tuli hänen äänensä kuuluvaksi ja minulla oli mieluisaa keskustella hänen kanssaan. Hän ilmoitti nimensä ja kansallisuutensa sekä kertoi useita edellisen elämänsä tapauksia. Hän piti tärkeänä, että tuntisin hänet ja rakastaisin häntä hänen itsensä tähden. Hän teki useita ponnistuksia näyttäytyäkseen minulle näkyväisessä muodossa ja lopulta se hänelle onnistuikin. Hän oli sen jälkeen todellinen seuralaiseni, aivan kuin hän olisi ollut lihaa ja verta. Minun ei tarvinnut muuta kuin vetää ikkunaverhot eteen, jotta huone tuli hämäräksi, jotta hän tuli näkyväksi.

Kaksi tai kolme viikkoa ennen lapseni syntymää hän ilmoitti minulle, että hänen läsnäolonsa varsinainen tarkoitus oli se, että hän aikoi ottaa tämän syntyvän muodon omakseen sen syntyessä, sillä siten hän voisi lopettaa erään kokemuksensa maan päällä, joka oli jäänyt kesken. Minulla oli vain hämärä käsitys hänen tarkoituksestaan, ja että olin hyvin hämmästynyt asiasta.

Lapseni syntymän edellisenä yönä näin näkymätöntä seuralaistani viimeisen kerran. Hän tuli luokseni ja sanoi: 'Aikamme on tullut, ole rohkea ja kaikki tulee menemään hyvin.'

Tyttäreni syntyi ja oli täydellisesti henkiystäväni näköinen pienoiskoossa, mutta sen sijaan täysin erilainen kuin muu perhe, johon hän syntymänsä perusteella kuului. Jokainen, joka näki hänet, huomautti heti: 'Mutta hän ei näytä lainkaan lapselta. Hän näyttää ainakin kaksikymmenvuotiaalta.' Muutamia vuosia myöhemmin hämmästyin kovasti luettuani sattumalta sen naisen historian, jonka nimen ja elämänvaiheet henkiystäväni oli kertonut edellisen maaelämänsä tapahtumiksi. Hänen kertomansa täsmäsi yleispiirtein lukemani historian kanssa, lukuun ottamatta muutamia persoonallisia yksityiskohtia.

Kaikki nämä tapahtumat pidin omana salaisuutenani, koska nuoruuteni vuoksi katsoin, että maailma langettaisi tuomion sille, joka uskaltaisi kertoa sellaisen tarinan.

Kun tyttäreni oli viidennellätoista ikävuodellaan, sanottiin kerran henkiystäväni etunimi hänen läheisyydessään. Hän kääntyi nopeasti puoleeni hämmästyksen ilme kasvoillaan ja sanoi: 'Eikö isäni kutsunut minua sillä nimellä?' (Hänen isänsä kuoli hänen ollessaan vuoden vanha). Ei, ystäväni, sanoin, sinua ei milloinkaan kutsuttu sillä nimellä. Hän vastasi: 'Mutta muistan varmasti, että joku nimitti minua jossakin siten.'

Haluan lausua lopuksi, että tyttäreni luonne on hyvin paljon sen naisen luonnepiirteiden kaltainen, jonka henki sanoi ottavansa uuden muodon omistukseensa.

Nämä ovat minulle todellisuutta. En tarjoa niihin mitään selitystä. Jos ne ovat vastakkaisia jonkun mielipiteille, sen parempi teorioille. Teorioilta puuttuu enimmäkseen tosiasioitten tuki; tosiasiat ovat riippumattomia ja seisovat omilla jaloillaan!"

elonpyörä — 1963 no.1


Etusivu Artikkelit