Charles F. Haanel

Sisäinen ja ulkoinen maailma

On olemassa sisäinen maailma — ajatuksen, tunteen ja voiman maailma, valon, elämän ja kauneuden maailma. Ja vaikka se on näkymätön, niin sen voimat ovat valtavat.

Sisäistä maailmaa hallitsee järki. Kun löydämme tämän maailman, tulemme löytämään ratkaisun jokaiselle arvoitukselle, syyn jokaiselle seuraukselle. Ja koska tämä sisäinen maailma on hallintamme alainen, niin kaikki voiman ja omistamisen lait ovat myös hallintamme alaisia.

Ulkonainen maailma on sisäisen maailman heijastua. Se, mikä esiintyy ulkonaisena, on sama, mikä on ensin löydetty sisässä. Sisäisessä maailmassa voidaan löytää ääretön Viisaus, ääretön Voima, kaikkien tarpeiden rajaton tyydytys. Ne ovat siellä odottamassa esille kutsumista, ilmentämistä. Jos me tajuamme nämä voimat sisäisessä maailmassa, tulevat ne ottamaan muodon ulkonaisessa maailmassa.

Sopusointu sisäisessä maailmassa tulee heijastumaan ulkonaisessa maailmassa sopusointuisina olosuhteina, miellyttävänä ympäristönä, kaikkena hyvänä ja parhaana. Siinä on perustus terveydelle ja välttämätön aines kaikkeen suuruuteen, voimaan, saavutukseen ja menestykseen.

Sisäisen maailman sopusointu herättää valoisaa mieltä ja synnyttää runsautta. Sisäinen runsaus ja yltäkylläisyys synnyttää runsautta ja yltäkylläisyyttä ulkonaisessa maailmassa.

Ulkonaisen maailman olosuhteet kuvastavat vain sisäisen tajunnan tilaa. Elämä on esille kehittämistä. Se, mikä tulee meille ulkonaisessa maailmassa, sen olemme jo aikaisemmin omistaneet sisäisessä maailmassa.

Elonpyörä 1971 n:o 2


Charles F. Haanel: "Master Key System" (Avain kaikkeen)


Etusivu Artikkelit