Intiaanitietäjän ennustus

Seuraava kirjoitus Duluthissa, USA:ssa ilmestyvästä "Päivälehdestä", jonka eräs jäsenemme lähetti toimitukseen, kiinnostanee Ruusu-Ristin lukijoita.

Etelä-Kalifornian intiaanitietäjän ennustus. Kerran eräs ystävätär kertoi minulle, että San Gabrielissa oli elänyt ihmeellinen tietäjä noin kolmekymmentä vuotta sitten ja oli ennustanut hänelle kädestä katsoen tulevia asioita, jotka ovat tähän saakka pilkulleen toteutuneet.

Tuo tietäjä on nyt jo yli sadan vuoden ikäinen intiaanivanhus. Hänen luonaan käy kymmeniä rikkaita ihmisiä tarjoamassa rahaa ja pyytämässä häntä kädestä katsoen antamaan tietoja tulevista asioista, mutta hän sen tekee ainoastaan harvoille. Tässä hiljattain kävin mieheni kanssa hänen luonaan, mutta hän ei katsonut meidän kummankaan käteen, vaikka tarjosin hänelle 20 dollaria rahaa. Hän vain pudisti päätään ja puri tupakkaa eikä huolinut rahaa.

Vihdoin hän vastasi pyyntööni: "Ennen kuin näkee tulevia asioita oikein, täytyy tahdonlujuudella syventyä katsomaan niitä ja pitää yksityisiä asioita vähäpätöisinä." Hän näytti siltä kuin ei tietäisi maailman asioista yhtään mitään. Minä kysäisin: "Ovatko teidän mielestänne valkoiset ihmiset kohdelleet intiaaneja julmasti?" Hän ei vastannut mitään.

Mieheni kysyi häneltä: "Voisitteko sanoa meidän syntymämaamme Finlandin tulevaisuudesta mitään, kuinka sen tulee käymään, kun se on alinomaa suurkansan uhattavana?" Ukko heitti kysyjään syvällisen kysyvän silmäyksen, ja samalla otti hyllyltä käteensä World Atlaksen ja kartasta näyttäen sanoi: "Kas tuossa on Finland! Sehän on itsenäinen maa, eikä mikään suurkansa voi sen itsenäisyyttä hävittää." Kysäisin: "Kuinka te sellaista uskotte?" Ukko toisti hymähtäen: "Kuinka uskotte?" Sitten hän viittasi avonaisesta ovesta kädellään avaruuteen sanoen: "Katsokaahan tuonne! Onko siellä vain pelkkää tyhjyyttä ja turhuutta?" Sitten istui hän vanhalle penkille ja alkoi puhella.

"Siitä on nyt kulunut jo yli kuusikymmentä vuotta, kun isäni eli viimeisiä elonsa päiviä, ja hän tiesi sen hyvin. Minä täytin silloin neljäkymmentä vuotta. Eräänä iltana minä istuin isäni kanssa ulkona, ja luimme yhdessä taivaan tähdistä tulevia maailman tapahtumia, ja isäni käski minun kätkeä ne mieleeni. Kaikki ne asiat, mitä isäni taivaan tähdistä luki ovat tähän saakka täsmälleen sillä tavalla tapahtuneet. Me elämme nyt alussa aikakautta, jolloin koko maailman suurkansat hajoavat pieniksi itsenäisiksi valtakunniksi. Sota ei kylläkään lopu koskaan, isompi puu varjostaa pienemmät puut, mutta kaikki loppuu ajallaan.

"Isot puut häviävät maan päältä, ja pienemmät nousevat tilalle. Sellaista sotaa ei enää koskaan tule, että toinen kansa valloittaisi toisen kansan ja maan ja hävittäisi sen itsenäisyyden. Viimeisessä maailmansodassa sodittiin viimeinen valloitussota maan päällä. Se suurkansa ja suurvalta viimeksi säilyy, jolla on vain vähän sotaväkeä ja sota-aseita. Maailman kansakunnat ovat kehittyneet, ja heihin on juurtunut vapauden ja itsenäisyyden kaipuu niin voimallisesti, että ei mikään kansa toisen kansan alamaisuuteen alistu. Sisäiset kapinat hajottavat suurvallat pieniin, toisistaan riippumattomiin valtakuntiin.

"Ainoastaan Venäjä, Kiina ja Japani nousevat täydellä voimallaan aseisiin toisiaan vastaan, ja sitä he eivät voi välttää. Mutta ennen kuin niistä mikään ehtii mainittavasti vahingoittaa toista, niin kunkin maan kotoiset koirat hyökkäävät oman maansa hallitusta vastaan ja hävittävät sen aikaisen hallituksen ihan perinpohjaisesti. Seuraus on, että kunkin maan kansat sisäisesti joutuvat vaikeasti selkiävään käymistilaan ja kamalaan laittomuuden aikaan. Siitä he selkiävät, ja olot muuttuvat rauhallisemmiksi vuoteen 1977 mennessä. Mutta silloin on Suur-Venäjä hajonnut 49, Kiina 28 ja Japani 14 itsenäiseen valtakuntaan. Ja vuoteen 2000 mennessä koko Eurooppa, Aasia, Afrikka ja Australia ovat rauhoittuneet ja hajonneet 490 itsenäiseksi valtakunnaksi. Ensin sopivat Euroopan eri valtakunnat, ja sitten seuraavat kaikkien muiden maiden vallat, tehden sovinnon ja heille tulee samanniminen ja samanarvoinen raha. Kaikki eri valtakuntain väliset tullit, passit ym. valtainväliset tarkastukset poistetaan.

"Ja vuoteen 2007 mennessä Amerikan ja koko maailman kansat ovat hajonneet 980 itsenäiseksi valtakunnaksi, ja jokaisella on oma hallitus. Sen jälkeen koko maailman kansat tulevat pääasiassa olemaan samoina pikkuvaltioina noin tuhannen vuotta.

"Mutta silti eri kansojen oma kotoinen kieli kotimaassa ja yksityisomaisuus, koti ja perhe tulevat aina säilymään. Ei pahin laittomuuden aika eikä mikään tyrannihallitus kykene niitä hävittämään, sillä se olisi pyhän luonnonlain vastaista. Aurinko ja samoin koko aurinkokunnan eri kappaleet omistavat oman maansa ja paikkansa."

Nykyisen koko maailman ulottuvan pulakauden hän sanoi tienneensä jo vuosikymmeniä aiemmin, se saavuttaa pohjan lopulta vuonna 1933. 

"Sen jälkeen alkaa nousu, vuonna 1936 oikein kunnolla. Ennen iankaikkisuutta pyhässä luonnonlaissa on säädetty, että kaiken täytyy kasvaa ja kehittyä, pyhä luonnonlaki ei salli tehdä harppauksia eikä jättää jälkeensä ainaiseksi korjaamattomia aukkoja. Kaiken, mikä sen tekee, täytyy ajallaan palata takaisin jättämättä aukot korjautumaan. Ihmisessä on henkinen ja aineellinen elämä, ja henkinen — järki — on viimeisen 60 vuoden ajalla tehnyt harppauksia, keksinyt ja kehittänyt koneet ym. ihmelaitokset niin nopeasti, ettei aineellinen elämä, joka vain tasaisesti kehittyy, ole voinut seurata jäljessä, niin että voisi koneiden työn tulokset jakaa koko ihmiskunnan hyväksi. Keksinnöt ja koneet kylläkin yhtä mittaa kehittyvät, mutta vuosien 1930-1999 välisenä aikana maailmaan ei ilmesty mitään sellaista uutta, mikä tekisi ihmiselämään mainittavaa muutosta. Henkisen elämän — ymmärtääkseni järjen — täytyy seisahtua harppauksensa korjaamaan, mutta aineellinen elämä kehittyy tasaisesti, ja vuoteen 2000 mennessä saavuttaa henki elämän kanssa tasapainon. Silloin aineellinen elämä on kehittynyt, niin että voi jakaa henkisen — ymmärtääkseni koneiden — työn tulokset koko ihmiskunnan nautittaviksi. Silloin työtätekeväin työviikko on nelipäiväinen ja pisin työpäivä kolmetuntinen. Mutta silti riittää koko ihmiskunnalle ravintoa ym. mukavuutta. Vuosikymmenien kuluessa luonnollisesti tapahtuu poikkeuksia, mutta pääkohdissaan nämä minun sanani toteutuvat yhtä varmasti kuin huomen aamulla aurinko nousee."

Siihen hän lopetti puheensa aivan kuin seinään. Lieneekö hän huomannut, että kirjoittelin muistiini, kun hän istui miestäni vastapäätä ja puheli hänelle. Mieheni vielä kysyi: "Kuinka moneen osaan Finland tulee jakautumaan?" Mutta hän vain kädellänsä viittasi ovelle, että menisimme. En voi käsittää mikä ukkoon vaikutti, että hän oikein syvällisessä totuudessa meille salaisia tietojansa kertoi. Sitä hän tuskin on koskaan tehnyt, en minä ainakaan ole kuullut. Olisihan mukavaa säilyttää tämä kirjoitus muistissa ja katsoa, minkä verran nuo hänen ennustuksensa toteutuvat.

Glendale, Kalifornia, 14. huhtik. 1932

Ruusu-Risti − 1933


Etusivu Artikkelit