Kirottu muumio British Museumissa

Eräs egyptiläinen muumio British Museumissa on herättänyt paljon huomiota. Se on erään Amen-Ra:n papittaren ruumis, ja siihen on nähtävästi voimakkaalla tai'alla kiinnitetty elementaalihenki suojelemaan arkkua. Tämän arkun historia on täynnä merkillisiä onnettomuuksia kaikille, jotka ovat tulleet sen yhteyteen. Sen ensimmäinen ostaja kadotti muutaman viikon perästä koko omaisuutensa ja hänen tyttärensä kuoli pian sen jälkeen. Kaksi hänen palvelijoistaan, jotka olivat pidelleet muumiota, kuolivat ennen vuoden loppua. Kolmas henkilö, joka oli sanonut jotakin halventavaa siitä, kadotti toisen käsivartensa vahinkolaukauksesta. Arkku saapui sitten Lontooseen, mutta sen Lontoolainen omistaja kohtasi monta onnettomuutta. Omistaja antoi valokuvata sen kannen, jossa on – niin kuin tavallisesti – vainajan suurennettu muotokuva. Mutta valokuvaan ilmestyikin kuva, joka näytti elävältä ihmiseltä. Vähän sen jälkeen valokuvaaja kuoli. Sitten laatikolle ei löydetty ostajaa, mutta omistaja tahtoi kaikin mokomin siitä päästä, ja se joutui British Museumin haltuun. Kantaja, joka sitä kuljetti, kuoli viikkoa myöhemmin, ja eräs mies, joka auttoi panemaan sen paikoilleen, taittoi seuraavana päivänä jalkansa.

Sitä yritettiin valokuvata vielä uudestaan. Tunnettu valokuvaaja W. A. Mansell lähetti poikansa ja erään toisen valokuvaajan museoon katsomaan, kuinka sitä olisi paras valokuvata. Kotiin tullessaan loukkasi nuori mies kätensä niin pahasti, ettei hän voinut sitä käyttää pitkään aikaan. Valokuvaava taas palatessaan kotiinsa kuuli, että sillä aikaa yksi hänen lapsistaan oli pudonnut lasikaton läpi ja loukkaantunut pahasti.

Seuraavana päivänä valokuvaaja palasi ja teki työnsä. Äkkiä hän kohotti päänsä ja löi nenänsä terävää lasisärmää vastaan, joka leikkasi haavan luuhun asti, ja samalla kallis arkku putosi häneltä rikki. Kaikissa muissa British Museumin huoneissa on yksi tai useampi penkki yleisöä varten, mutta ei tässä huoneessa. Se johtuu siitä, että kävijöille, jotka tahtoivat viivähtää siellä, tavallisesti sattui onnettomuuksia. Muumion numero on 22422. Madame Blavatsky jo aikoinaan varotti koskettelemasta sitä, sillä siinä oli siksi voimakkaat taikavoimat.

Tietäjä — heinä-elokuu, 1909

Kieliasua on uudistettu, ja paria yksityiskohtaa on tarkennettu seuraavan lähteen avulla:

The Mummy's Curse: The true history of a dark fantasy


Etusivu Artikkelit