Sigrid Larsson

Jälleensyntymismuisti

Usko ihmisen minuuden jälleensyntymiseen kuuluu oleellisena osana useiden idän kansojen maailmankatsomukseen. Tämä usko ei ole voinut olla vieras alkuaikojen kristityillekään ottaen huomioon ne monet kohdat niin Vanhassa kuin myös Uudessa testamentissa, joissa selvästi esitetään esimerkkejä jälleensyntymisestä ja siihen liittyvän karman (syyn ja seurauksen) lain toiminnasta. Ellei tämä usko olisi esiintynyt kristittyjen piirissä, tuntuisi hyvin omituiselta se seikka, että vuonna 553 pidetty Konstantinopolin kirkolliskokous tuomitsi jälleensyntymisopin kerettiläisyytenä.

Seuraavassa muutamia esimerkkejä lasten jälleensyntymismuistista, käännettyinä englanninkielestä Kalifornian Teosofisen yhdistyksen julkaisemasta kirjasta "Ikuiset totuudet".
[www.blavatsky.net/magazine/theosophy/ww/additional/StudiesInReincarnation-Series/After-DeathMemories-5.html]

Kun lastenlapseni tulivat käymään, he pitivät kovasti pukeutumisesta aikuisten vaatteisiin. Eräänä päivänä Betty May viipyi kauan huoneessani ja tuli sitten vihdoin sieltä pukeutuneena pitkään mekkoon, kaulahuivi käärittynä vartalon ympäri.

Hän sanoi: "Katso mummi, näin me pukeuduimme, kun olimme intialaisia."

"Olitko sinä intialainen", kysyin viattomasti.

Hän katseli minua hämmästyneenä silmiin ja vastasi: "Tietenkin. Ja niin sinäkin olit mummi. Etkö muista?"

"Mutta mikä oli sen maan nimi, jossa asuimme kun olimme intialaisia?"

Kysyin, oliko se ehkä Intia, mutta hän sanoi, että se ei ollut oikea nimi.

Sitten kysyin: "Olivatko pikkusisko ja veljet intialaisia?"

Siihen hän vastasi nopeasti: "Ei, ei Jackie. Hän oli tämän näköinen", ja hän venytti itseään pitkäksi ja risti käsivartensa rinnan yli.

Kysyin vielä, olivatko Jim ja Suekin intialaisia. Hän tuumiskeli hetken ja sanoi, että sitä hän ei muista.

Meidät keskeytettiin ja viikkojen jälkeen uudelleen tavatessamme hän sanoi: " Äiti ei tiedä kaikkea mitä me tiedämme."

"Miksi ei?" kysyin.

"Eihän hän ollut meidän maassamme."

"Mutta Betty May, kuinka sinä tiedät sen?" kysyin.

Ainoa vastaus oli: "Sinähän tiedät mummi."

Ja sitten sanomme, että emme muista.

— —

Hyvin pienet lapset, erityisesti 3–6 vuoden iässä "muistavat" sanoja kielistä, joita kerran ovat puhuneet. Eräässä perheessä Amerikassa vanhemmat olivat huolissaan pikkutytöstään, joka ei oppinut puhumaan kahden vuoden ikäisenä. Hän laverteli jatkuvasti, mutta he eivät ymmärtäneet lapsen puheesta sanaakaan. Sitten eräänä päivänä eräs Ranskassa oleskellut sotilas tuli heitä tervehtimään. Hän alkoi huomioida pikkutytön puhetta, ja suuresti hämmästyneenä hän sanoi vanhemmille: "Älkää olko huolissanne tyttönne puhekyvystä. Hänhän puhuu erittäin hyvää ranskaa."

Mozart sävelsi menuetteja jo ennen kuin hän oli täyttänyt neljä vuotta Beethoven antoi menestyksellisiä konsertteja seitsemänvuotiaana ja julkaisi sävellyksiä kymmenvuotiaana. Chopin soitti yleisölle jo ennen kuin oli täyttä nyt yhdeksän vuotta. Mendelssohn oli kuuluisa kahdentoista vuoden ikäisenä, ja Brahms herätti huomiota jo hyvin nuorena. Richard Strauss oli jo kuusivuotiaana menestyksellinen säveltäjä. Samuel Wesley soitti urkuja jo kolmevuotiaana ja sävelsi oratorion kahdeksan vuoden ikäisenä.

elonpyörä — 1961 n:o 1


Etusivu Artikkelit