Sielun ruumiillistuminen

Kun Pyhä Elonantaja halusi luoda maailman, seisoi hän valmiina henkensä (Yliminänsä) edessä. Hän muodosti myös kaikki sielut, jotka myöhemmin tulisivat ihmiskehoon. Kun heidän aikansa oli ruumiillistua, hän huusi yksitellen jokaisen sielun eteensä ja sanoi hänelle: "Mene sille ja sille paikkakunnalle elävöittämään sinulle määrättyä kehoa." Silloin eräs sielu vastasi hänelle: "Maailman Herra, olen onnellinen täällä ylimmässä maailmassa, jossa nyt olen, eikä minulla ole mitään halua jättää tätä mennäkseni johonkin alempaan maailmaan, jossa joudun kärsimysten mahdin alaisuuteen."

Silloin Pyhä vastasi: "Siitä päivästä alkaen, jolloin tulit olemassaoloon, ei sinulla ole ollut muuta tehtävää kuin mennä siihen alempaan maailmaan, johon sinut lähetän."

Silloin sielu käsitti, että hänen täytyy totella, ja hän laskeutui surullisena alas maan päälle ja ilmestyi keskuuteemme.

(Mutta elämän Herra tiesi) että kaikki sielut, jotka maan päällä tekevät pahoin, ovat alkaneet jo ennen tuonpuoleista elämäänsä erota olemuksensa sisäisestä pyhyydestä. Sen vuoksi heidät puristetaan nopeammin kuin hyveelliset sielut laskeutumisen portin kautta, kun he eivät osaa vielä odottaa alastuloaan.

Lähde: Zohar, Kabbala

Elonpyörä — 1966 n:o 2


 Etusivu   Eri uskonnot