Ohjeita salatieteen oppilaalle

Poimintoja teoksesta

"Salainen voima, miten saavutetaan selvänäköisyys"

kirj. Immanuel Salminen

Salatieteen oppilas ei kuluta aikaansa turhaan. Hän kehittää aina niitä henkisiä kykyjään, joita hän on oikeutettu kehittämään.

Salatieteen oppilaan on tarpeellinen tietää, että selvänäköisyys saavutetaan monella eri kehitystavalla, toisinaan hyvinkin lyhyessä ajassa. Toiset saavat kehittää itseään pitkän ajan, ennen kuin mitään saavuttavat. Parhain tulos saavutetaan seuraamalla luonnon prinsiippejä.

Vilpittömän ja väsymättömän kehitykseen pyrkimisen jälkeen katoaa ennakkoluuloisuus salatieteen oppilaasta, kun hän näkee itse sen uuden elämän, joka on ennen ollut hänelle salattu. Elämän kehityksen johtaja on silloin avannut hänelle sen esiripun, joka ennen erotti hänet korkeammasta elämästä. Silloin käsittää hän ne kysymykset, jotka ennen olivat salaisuuksia. Uusi elämä on silloin alkanut, kun verho poistuu näkyväisen ja näkymättömän elämän väliltä...

Kohteliaisuus ja hyvät työt ovat salatieteen oppilaan viisauden hedelmiä.

Salatieteen oppilaan tulee muistaa köyhän lapsia. Niiden joukosta on tullut maailmaan kuuluisimmat totuuden puhujat.

Salatieteen oppilaan ei tule pitää milloinkaan kiirettä silloin, kun hän lähtee pois Jumalan huoneesta.

Salatieteen oppilaan tulee muistaa, että epäpuhdas ajatus on ihmisessä ensin vain vieras, vaan myöhemmin ystävä ja viimein hänen Herransa.

Salatieteen oppilaan tulee aina antaa huoneensa viisaiden asuinpaikaksi, että hän voisi ihmisille viisautta jakaa, niin kuin annetaan janoaville vettä.

Salatieteen oppilaan tulee muistaa, että hän ei kivillä täytä sitä kaivoa, josta hän on juonut, sillä hän voi joskus uudelleen matkustaa samaa tietä.

Salatieteen oppilaan tulee muistaa, että ei lupaa kenellekään sitä, mitä ei voi täyttää, että ei siten opettaisi ketään valehtelemaan.

Salatieteen oppilaan tulee muistaa, että elämän kauneus asuu rakkaudessa. Rakkauden kuva on kaikkein kaunein, mitä ihmisen järki voi kuvitella.

Ruusu-Risti — huhtikuu 1929


Etusivu Sekalaista