Kuuluisia mystikoita

PAPUS

Papus (oikealta nimeltään Gerard Analect Vincent Encausse) syntyi La Corognessa, Espanjassa 13. kesäkuuta 1865 ja kuoli Pariisissa vuonna 1916. Hänen äitinsä oli espanjalainen ja isänsä ranskalainen rohdoskauppias Louis Encausse. Suoritettuaan lääketieteellisen loppututkinnon hän kiinnostui elämän psyykkisestä ja okkulttisesta puolesta ja oli mukana Pariisin Teosofisessa Seurassa. Jo varhain hän huomasi lääketieteellisen ammattikunnan materialististen näkemysten riittämättömyyden ja tuli siihen tulokseen, että elämä perustui uhrautumiseen eikä olemassaolosta kamppailuun. Hän perusti magian ja siihen liittyvien aiheiden tutkimusryhmiä. Näistä mainittakoon mm. Groupe Independant d'Etudes Esoteriques, Ordre Martiniste ja Faculte des Sciences Hermetiques. Martiniste Ordre -järjestö menestyi hyvin ja levittäytyi eri puolille maailmaa.

Tri Encausse murtautui aikansa traditioista ja oikeaoppisista lääketieteen harjoittajista, mutta oli tästä huolimatta erittäin suosittu lääkäri. Hänen Pariisissa Rue Rodierilla sijaitsevan klinikkansa kerrotaan olleen jatkuvasti täynnä ihmisiä. Hän kuoli kirjaimellisesti ylirasittuneena auttaessaan haavoitettuja ensimmäisen maailmansodan aikana.

Papus oli tuottelias kirjailija. Okkulttisten aiheiden lisäksi hän kirjoitti lukuisia lääketieteellisiä teoksia. Hänen kirjallisesta tuotannostaan mainittakoon seuraavat: Traite elementaire de science occulte, Traite methodique de science occulte, Traite elementaire de magie pratique La Cabbale.

Papus: Tietäjien tiede - sekä sen sovelluttaminen oppiin ja käytäntöön


Etusivu Sekalaista