Franz Hartmann

Rosenkreutzilaiset jalokivet

Arvokkain rosenkreutzilainen jalokivi on viisaus, jota kuvaa puhdas timantti ruusun keskellä, mutta rosenkreutzilaista ristiä koristaa kaksitoista erittäin kallista jalokiveä, joissa kaikissa ilmenee totuuteen kätkeytyvä voima.

Rosenkreutzilaiset jalokivet ovat seuraavat:

1. Jaspis (tummanvihreä). Jaspis kuvaa toimivan valon voimaa, joka toistaa itsensä seitsemässä asteessa ja kehittää ainoan valon seitsemän tilaa, joiden avulla pimeyden seitsemän tilaa voitetaan. Seitsemän on vihkimyksen luku.

2. Hyasintti (keltainen). Hyasintti kuvaa rakkautta, joka on syntynyt valon kohdusta. Se ilmentää itsensä kasvaessaan ja lähettää itsestään punaisia säteitä. Hyasintin voima hallitsee vihan ja kiivauden henkeä.

3. Krysoliitti (valkoinen). Krysoliitti kuvaa verratonta viisautta. Se kokoaa itseensä kaiken turhanpäiväisen ja tyhmän, alistaa sen ja palaa voittajana taistelusta.

4. Safiiri (sininen). Safiiri kuvaa totuutta, joka syntyy ja kasvaa omasta olemukseltaan. Se voittaa epäilyksen ja epävakaisuuden.

5. Smaragdi (vihreä). Smaragdi on kukkiva kevät ikuisessa oikeamielisyydessään. Se hävittää turmeltuneen ja alentuneen luonnon väärät ominaisuudet ja avaa loppumattoman aarteiden lähteen.

6. Topaasi (kullanvärinen). Topaasi on lempeän ja miellyttävän rauhan vertauskuva. Se ei siedä epäpuhtautta tai jakautumista eikä kärsi siitä, mikä aiheuttaa eristäytymisiä ja riitoja. Se parantaa murtumisia ja kiinnittää haavoja.

7. Ametisti (violetti). Ametisti kuvaa puolueettomuutta, oikeuden ja tuomitsemisen tasapuolisuutta. Sitä ei voida väärentää, taivuttaa tai jäljentää. Se punnitsee kaikki oikeuden vaa'alla ja vastustaa petosta, julmuutta ja tyranniutta.

8. Berylli (erivärisiä). Berylli kuvaa hiljaisuutta ja nöyryyttä. Se kuvaa hengen tasapainoa. Se on lempeä ja hyvä ja voittaa vihan, itsepäisyyden ja katkeruuden.

9. Sardioni (vaaleanpunainen). Sardioni kuvaa korkeata maagista uskoa, joka kasvaa voimaksi hävittäen pelon, epäilyksen ja taikauskon.

10. Krysopraasi (vaaleanvihreä). Krysopraasi kuvaa näkymätöntä voimaa ja valtaa. Se voittaa kaiken vastustuksen eikä salli mitään, mikä mahdollisesti voisi vastustaa lakia.

11. Sardonyks (raidallinen). Sardonyks kuvaa riemukasta iloa ja mielihyvää, joka vuotaa iäisesti onnen lähteestä hävittäen kaiken surun ja ikävän. (Siunatkoon se teitä.)

12. Kalsedoni (raidallinen). Kalsedoni on voiton, herruuden ja kunnian kruunu. Se on kaarikivi ja ihmeistä suurin, joka kääntää kaiken Jumalan ylistykseksi.

Alkukielinen teksti: www.sacred-texts.com/sro/ptw/ptw09.htm


Etusivu Ruusuristiläisyys ym.