Käytännöllistä salatiedettä

Muutamia yksinkertaisia neuvoja
 

Rakas lukijani, joka etsit tietä vaeltaaksesi, tahdon antaa tässä sinulle muutamia neuvoja. Mieti niitä tarkoin, ne ovat siksi yksinkertaisia, että jokainen voi niitä seurata. Niihin tosin ei ole kätketty pyhätön portteja avaavaa kultaista avainta, vaan jos käytät niitä ymmärtäväisesti, niin olet löytävä niistä keinon sekä ruumiilliseen että siveelliseen uudistumiseesi.

Kun heräät aamulla ja henkiset voimat ottavat ruumiisi tajuiseen hallintaan, sinun täytyy tehdä syvä sisään hengitys nenän kautta ja voimakkaasti jännittää ruumiin lihakset ja hermot. Pidätä sen jälkeen henkeä muutama silmänräpäys ja suuntaa mielesi kohottaen harras pyyntö sisässäsi asuvalle Valon voimalle. Hengitä sitten ulos hitaasti samalla kun hellität lihas- ja hermojännityksen. Kertaa sitten ajatuksissasi päivän työsuunnitelma, jonka edellisenä iltana laadit ennen kuin uni silmäsi sulki, ja jätä vuoteesi määrätietoisesti päättäen panna se myöskin täytäntöön. Pese huolellisesti koko ruumiisi kylmällä vedellä, äläkä unohda huuhtoa myöskin silmiä ja suuta. Älä laiminlyö mitään tästä.

Pukeudu nopeasti ja tee muutamia voimakkaita voimisteluliikkeitä. Nauti kevyt aamiainen: maitoruokaa tai munia, ja ryhdy sitten ilomielin työhösi. Kokoa ajatuksesi käsillä olevaan, äläkä salli niiden harhailla sinne tänne sekä vältä vaipumista haaveiluun. Älä koskaan kadu tai kaihoa mennyttä, äläkä vaivaa päätäsi sillä, mitä tuleva aika tuo mukanaan, vaan suunnittele tulevaisuuttasi järkevästi ja tarmolla. Koeta parhaasi mukaan käyttää hyväksesi jokainen kuluva hetki ja opi elämään jatkuvasti nykyhetkessä. Pyri aina säilyttämään levollisuutesi ja hillitsemään itsesi kaikissa olosuhteissa. Puhu mahdollisimman vähän ja ainoastaan kun se on välttämätöntä. Älä koskaan puhu mitään, joka on vastoin totuutta, sillä jokainen valhe muodostuu esteeksi tiellesi, voimaksi, joka työskentelee häviöksesi. Ole ystävällinen kaikille, mutta säilytä aina samalla oma arvokkuutesi.

Syö ateriasi määrättyinä aikoina ja kertaa aina ennen jokaista ateriaa aamullinen hengitysharjoitus samoin kuin lihasten ja hermojen jännittäminenkin. Älä syö lihaa ollenkaan tai hyvin vähän, vaan käytä etupäässä kasvisruokaa. Älä juo paljon, mieluimmin ainoastaan raikasta vettä. Vältä kahvia, teetä ja alkoholipitoisia juomia. Kävele nopeasti noin puoli tuntia joka aterian jälkeen.

Illalla ennen kuin menet levolle, tulee sinun taas pestä huolellisesti koko ruumiisi kylmällä vedellä. Kun olet paneutunut vuoteeseesi, ole ajatuksissasi vastaanottavainen. Tutki sitten ajatuksissasi päivän tapahtumia ja toimiasi muutaman minuutin tarvittaessa kriittisesti arvostellen. Sen jälkeen sinun on huolellisesti tehtävä seuraavan päivän työsuunnitelma. Toista sitten vielä kerran sama harjoitus, jonka teit aamulla herätessäsi. Siitä olet saava hyvänolon tunteen. Kokoa sitten viimein ajatuksesi ja kohdista ne yksinomaan siihen Valon voimaan, joka asustaa ja vaikuttaa sielusi sisimmässä; koko olemuksesi vaipuu siten suloiseen, jumalalliseen lepoon.

Seuraa näitä neuvoja joka päivä. Se on vahvistava ruumistasi, kehittävä järkeäsi ja tahdonlujuuttasi sekä saattaa sinut viimein huomaamaan hallitsevasi salattuja voimia, joista sinulle tulee olemaan arvaamatonta hyötyä.

R. Buchére
Suom. W. S.

Toim. (PE) muist. Vakava pyrkijä saa tarkempia ohjeita ns. esoteerisissa kouluissa. Edellä olevaa neuvoa kylmällä vedellä peseytymisestä ei ole umpimähkään noudatettava. Kylmässä ilmanalassa ei ole hyvä talven aikana semmoiseen ryhtyä; siihen on totuttava ensin lämpimänä vuodenaikana.

Ruusu-Risti - helmikuu 1925


 
Ajatuksensiirto

 

Tarkoitukseni ei ole tehdä selkoa oppineiden kesken jo kauan käydystä vilkkaasta kiistasta ajatuksensiirron (telepatian) mahdollisuudesta, en myöskään aio esittää tapauksia ajatuksen kaukovaikutuksesta, sillä niistä puhutaan useimmissa salatiedettä käsittelevissä kirjoissa. Tämän pikku kirjoitelman tarkoitus on ainoastaan muutamien lyhyiden, helppotajuisten neuvojen antaminen, joiden avulla lukija itse voisi ruveta harjoittelemaan ajatuksensiirtoa.

Ensimmäiseksi tahdon lausua muutaman sanan ajatuksensiirron teoriasta, jotta lukijat sitten voisivat helpommin ryhtyä kokeilemaan sitä käytännössä.

Se mitä me sanomme ajatukseksi, ei ole mitään muuta kuin eräs niistä moninaisista muodoista, joihin ainoa voima pukeutuu ja jossa se ilmenee. Ajatus on yksi joka paikassa maailmankaikkeudessa vaikuttavan valon väreilytapa, sen väreilyt kiitävät avaruudessa järjelle käsittämättömällä nopeudella, ja sen vaikutukset voivat olla siunausta tuottavia, kuten lämmittävät auringonsäteet, tai myöskin metsäpalon tapaan tuhoa levittäviä. Ihminen näyttelee tämän voiman kokoajan ja lähettäjän osaa, hän on enemmän tai vähemmän siitä tietoinen välikappale, jonka avulla tämä ihmeellinen, meitä sekä hämmästyttävä että pelottava voima toimii.

Meitä ympäröivä ilmakehä on täynnä sähkö-, magneetti- ja ajatusvirtauksia, joiden vaikutuksesta ruumiimme ainehiukkaset alituiseen uudistuvat ja jotka hengittämämme ilman lailla tuovat siihen uutta eloa. Me hengitämme ajatuksia, ne muuttuvat osaksi olemuksestamme, ja aina sen mukaan ovatko ne hyviä tai pahoja aikaansaavat ne meissä joko hyviä tai turmiollisia vaikutuksia.

Tarkastakaamme nyt miten me voimme ohjata näitä ajatusvirtauksia.

Meidän menettelytapamme on sama kuin ennen muinoin alkemisteilla ja hermetisteillä, jotka sen ilmaisivat tunnetussa lauseessaan: Coagula solve. Sitä noudattaakseen tarvitsee ainoastaan järkevästi käyttää mielikuvitusvoimaansa ja tahtoaan, noita ihmeellisiä kykyjä, joita kehittämällä saavutetaan maagisia tuloksia.

Sen, joka haluaa ruveta harjoittelemaan ajatuksensiirtoa, tulee mieluummin vetäytyä syrjään, missä saa olla yksin tulematta häirityksi. Hänen on asetuttava mukavaan asentoon, istuvaan tai loikovaan, ja hengitettävä hitaasti ja syvään nenän kautta, saavuttaakseen täydellisen henkisen puhtauden. Kun hän on tämän saavuttanut, voi hän myöskin keskittää ajatuksensa.

Hyvä lukija, pyydän nyt tarkkaavasti seuraamaan, sillä menestyksesi kokeiluissasi riippuu kokonaan siitä, missä määrin ymmärrät, mitä seuraavassa aion esittää.

Otaksukaamme, että haluat lähettää ystävällesi viestin: »ajattele minua!» Sinun on silloin aluksi karkotettava aivoistasi kaikki muut ajatukset ja täydellisesti syvennyttävä ajatukseen »ajattele minua!». Kirjoita nämä sanat paperille ja tuijota niihin kunnes ne selvästi näet sisäisellä katseellasi ummistettuasi silmäsi. Pane koko mielikuvitusvoimasi liikkeelle saadaksesi ystäväsi äkillisesti esiintyvänä ilmestyksenä näyttäytymään sielusi silmälle. Jännitä lihaksesi ja hermosi samalla kun hengität sisään ympäröivää ilmaa ja sisäisellä äänellä lausut ajatuksen: »ajattele minua!» että kaikki sielulliset virtaukset muuttuisivat täksi ajatusväreilyksi. Pidätä henkeä hetkinen samalla kun koetat sielusi koko voimalla loihtia ystäväsi kuvan sisäiselle silmällesi näkyväksi ja sitten täysin varmana onnistumisesta siunausta ajattelemasi "Ajattele minua!" sekä pahalla pois keuhkoissa pidättämäsi ilma yhtäaikaa hellittäen äkkiä lihakset ja hermot jännityksestään. Jos mielikuvituksesi oli kyllin voimakas saattamaan ystäväsi sielulliseen sopusointuun kanssasi, niin ei hän voi samaan aikaan olla omistamatta sinulle ajatustaan, olkaa sitten miten pitkän matkan päässä tahansa toisistanne.

Sinä hetkenä tapahtuu teissä kummassakin jotain samanlaatuista, mitä langattoman sähköttämisen kuuluisa keksijä Marconi on niin nerokkaasti osannut käyttää hyväkseen. Sinä olet näytellyt lähetys- ja ystäväsi vastaanottolaitetta. Asettumalla taas vuorostasi täydelliseen vastaanottotilaan voit sinä tuntea vaikutuksia, joita ystäväsi haluaa edellä kerrotulla tavalla sinulle lähettää.

Ajatuksensiirron ehdotonta onnistumista varten täytyy lähettäjän ja vastaanottajan olla täydellisessä henkisessä sopusoinnussa keskenään. Tämän sopusoinnun voi saavuttaa, jos ennakolta sovit ystäväsi kanssa ajasta, jona te molemmat kohdistatte ajatusvoimanne samaan ajatukseen, jonka olette valinneet »ääniraudaksenne». Se, joka toimii lähettäjänä, lähettää silloin haluamansa ajatusvirtauksen, ja vastaanottaja on melkein samassa silmänräpäyksessä tunteva sen vaikutuksen, jos hän asettautui sovittuna aikana täydelliseen vastaanottotilaan.

Aluksi on parasta kokeilla yksinkertaisilla, aivan tavallisilla ajatuksilla ja sellaisen henkilön kanssa, johon voi luottaa, sekä etupäässä selkeällä ilmalla. Ilmastolliset ja magneettiset häiriöt estävät nimittäin usein tämänlaatuisen sanoman lähettämistä. Mutta jonkun ajan harjoituksen jälkeen saavutat kyllä tarpeeksi voimaa voittaaksesi useimmat niistä esteistä, joita tahdostasi riippumattomat olosuhteet voivat tiellesi asettaa.

Hyvä lukija, kehotan sinua mitä lämpimimmin harjoittelemaan ajatuksensiirtoa. Älä lannistu, jos ensimmäiset kokeesi epäonnistuvat, vaan lue uudelleen tässä annetut ohjeet. Koeta tutustua perinpohjin niiden sisältöön ja yritä sitten toistamiseen rauhallisesti ja kärsivällisesti. Luota rajattomasti sisälläsi asuviin kykyihin, jotka yhä kasvavat jatkuvien harjoitusten kautta, ja ole varmasti vakuuttunut, että sinun täytyy onnistua. Silloin on menestys varma.

R. Buchére
Suom. W. S.

Ruusu-Risti — syyskuu 1925


Etusivu

Teosofia